top of page
Sök

Om Position 99Nu drar vi igång Position 99 - listan över investeringsbara bolag grundade och ägda av kvinnor! Vi kan helt enkelt inte vänta på att någon bestämmer sig för att frågan är värd att prioritera ordentligt så vi vill visa att bolagen finns och att det finns stor potential i att investera i dessa.


Idag får kvinnor 1% av det riskkapital som investeras, en siffra som inte ökat sen Dagens Industri började med sina mätningar för 6 år sedan. Detta är djupt problematiskt av flera anledningar, främst eftersom världen går miste om de innovationer vi behöver för att lösa våra stora utmaningar men också eftersom kvinnor själva går miste om möjligheter.


Anledningarna till att det är såhär är många och väldokumenterade och vi är flera organisationer som idag jobbar aktivt för att siffran och attityderna ska förändras. Men det går för långsamt.


Är du kvinna och driver ett bolag som är helt eller delvis grundat av dig själv och letar efter kapital? Skriv upp dig på listan.


Vill du bidra till listan? Till att den blir längre och djupare? Vi letar samtidigt efter samarbetspartners som vill se att listan får den uppmärksamhet den förtjänar och att kvinnor får det stöd och kapital dom behöver.


Tycker du att frågan är viktig? Sprid ordet och säkerställ att vi får till en riktigt bra lista som vi kan presentera senare i höst.


Tack på förhand!

bottom of page